Till sommaren kommer vi att släppa program och biljetter till Food Fest Gothenburg 2025.

Fram tills dess bjuder vi på smakprov av några av saker som händer
på Göteborgs matfestival den 12-21 september.

Följ oss för att för att få veta mer om festivalens events & biljettsläpp:

  • Guidad tur i permakultur trädgård. Smaka på produkter från trädgården och lär dig att odla och laga mat med det som växer i skogsträdgården. Mingel med lunch och dryck. Den guidade turen sker även den 14 september samma tid.

  • Vi besöker ett Backaplan i förändring. Vi kommer se både nytt och gammalt och uppleva mat från Balkan, Asien, Sydamerika och Mellanöstern. Det blir en promenad i ett av Göteborgs mest spännande områden ur ett kulinariskt perspektiv.

    Promenaden leds av Kalle Wannerskog, matskribent, journalist och vurmare för små konstiga hak i industriområden.

    Matpromenaden passar alla som orkar gå 1,5 km och klarar av att stå upp i ca 3 timmar. Det kanske går att sitta nån gång. Det kommer bjudas på smakprov på saker som turkisk pide och peruanskt kalvhjärta. Det promeneras även lördagen den 20 september.

  • En matupplevelse där vi bjuds in till en resa mellan två kulinariska traditioner – Mexiko och Marocko – och två personliga berättelser om arv och stolthet. Under en lunch får vi möjlighet att lyssna på ett modererat samtal med två passionerade matföretagare som har tagit sina föräldrars traditionella recept och fört dem vidare in i sin samtid.

    Smakerna från Mexiko som möter Marocko på tallriken en reflektion av de vägar lunchens två värdar har valt att gå för att hedra sina föräldrar och samtidigt förena kulturer genom mat. Genom deras berättelser får vi ta del av hur deras matkreativitet växt fram i relation till deras familjer, och hur deras beslut att skapa något eget blivit ett sätt att hålla traditionen levande samtidigt som de anpassar sig till sin samtid.

    Vi hoppas denna lunch ska påminna oss om att varje måltid bär på en historia och att det vi äter kan vara en bro mellan generationer och kulturer. Med Román Perez (Cevichán) och Nadja Hashem (restaurang Fatimas).

  • • In English

    • Plant-based

    Learn about a local sustainable food system that can work in Sweden. Taste yummy plant-based dishes from around the world. Get inspiration for your own kitchen at home! This event takes place at VÄRT! in Gamlestaden. The event is held in English. This event is also held on Sunday the 21st of September.

  • Författaren Lydia Sandgren och professorn Ola Sigurdson talar om erfarenheter av det folkliga och det festliga på restauranger i Göteborg. Samtalen ackompanjeras av en meny som speglar kvällens teman, tillagad av kocken Gabriel Melim Andersson på den prisade restaurangen Bulot.